ELS NOSTRES
CAMPS
Amb el blat de moro com a principal protagonista, els nostres camps de conreu es destinen exclusivament a l’obtenció de l’alimentació necessària per al nostre bestiar: el ramat de vaques i toros i les vedelles de pastura. El ray-grass, l’herba de prat, la civada i l’userda són farratges que natrus dallem i ensitgem a fi que es conservin adequadament per a proveir-nos del menjar necessari per a l’hivern, quan la major part del bestiar ha baixat ja de les pastures d’alta muntanya i es troba a prop de casa. Per la seva part, el blat de moro l’ensitgem en planta sencera picada i també en gra humit sol o “pastone”. Aquests dos ingredients, juntament amb una menor proporció de ray-grass, conformen aproximadament el 95% de la ració diària o “unifeed” del nostre engreix, tot de collita pròpia; el 5% restant és el pinso d’alta qualitat que s’elabora a la Cooperativa del Camp d’Olot. El sistema d’alimentació basat principalment amb blat de moro confereix a la nostra carn de vedella un bon nivell d’infiltració de grasses no saturades, fet que enriqueix les seves propietats organolèptiques i de salut.
I per què diem que el nostre blat de moro és el de sempre? Doncs perquè natrus no n’utilitzem de transgènic.